Bulgária
Bulgária tengerpartjának TOP 5 leglátogatottabb és legszebb helyszíne

Bulgária tengerpartjának TOP 5 leglátogatottabb és legszebb helyszíne

Bulgária egy gyönyörű ország, ahol rengeteg történelmi, kulturális és természeti látnivalót fedezhetünk fel. A fekete-tengeri partvidék a legkedveltebb az országban, ráadásul itt még hosszú homokos strandokat és hangulatos halászfalvakat is meglátogathatunk. Napospart, Várna, Neszebár, Szozopol…, de a lista itt még egyáltalán nem áll meg!

Fotó: ortodox székesegyház Várnában /Mihály Gábor/

Bulgária tengerpartja már a 70-es, 80-as években is nagyon kedvelt nyaralóhely volt a szocialista országok utazói között. Az elmúlt években viszont újra a régi fényében tündököl, bár azóta nagyon sokat fejlődött és szépült a környék. A több száz kilométer hosszú tengerparti szakaszon aranyszínű homokos tengerpartok, festői halászfalvak, történelmi emlékek és pezsgő nagyvárosok is egyaránt megtalálhatóak. Nem is csoda így hát, hogy évente több millió turista keresi fel az ország legnagyobb turisztikai régióját, ami a magyar utazók körében is igen csak népszerű.
Most pedig nézzük meg, melyek a legszebb és leglátogatottabb helyszínek a bolgár tengerparton!

Napospart

A Napospart, vagy ahogy a külföldiek is mondják, Sunny Beach, Bulgária legfelkapottabb és legnagyobb tengerparti nyaralóhelye. Itt éjjel-nappal zajlik az élet, úgyhogy unatkozni garantáltan nem fogunk a Fekete-tenger partján fekvő üdülőhelyen. Nappal napozás és strandolás, este pedig bárok és bulik várnak mindenkit, aki csak ellátogat a bolgár riviérára.
További információkért, kattints a linkre!

Fotó: Sunny Beach /Mihály Gábor/

Várna

Várna ,,Bulgária tengerparti fővárosa”, amit egyszerűen imádnak az emberek. Az ország harmadik legnépesebb városa nem csak kedvelt üdülőparadicsom, de számos műemléke és nevezetessége is ide vonzza a turistákat. Emellett éttermei, kávézói és szórakozóhelyei teszik igazán lendületessé és pezsgő tengerparti nagyvárossá Várnát. További érdekességekért, kattints a linkre!

Fotó: Várna /Mihály Gábor/

Neszebar

Bulgária egyik legrégebbi települése a Fekete-tenger partján található Neszebar, amelyet a népszerű tengerparti üdülőhely, Sunny Beach mellett kereshetünk fel. A kedvelt bolgár kisvárosa nem csak a romantikus macskaköves utcáival, de tucatnyi bizánci templomával is rabul ejti az ide utazó turistát, ráadásul mesés éttermei csak tovább fokozzák az így is kiváló hangulatot. Nem hiába, hogy ,,Fekete-tenger gyöngyszemeként” híresült el! Ha szívesen olvasnál még Neszebarról, kattints a linkre!

Fotó: Neszebár /Mihály Gábor/

Szozopol

Szozopol egy apró félszigeten elterülő romantikus kisváros, Burgasztól mindössze 35 kilométerre délre. Neszebarhoz hasonló módon, úgyszintén a bolgár tengerpart egyik legrégebbi településeihez tartozik. A kellemes hangulatú óvárosa és a lassan mélyülő homokos tengerpartja vonzza az utazókat, ezért is sokan csak a bolgár Saint Tropez-nak nevezik. További információkért, kattints a linkre!

Fotó: Szozopol /Mihály Gábor/

Burgasz

Burgasz egy nagyon kedvelt város a Fekete-tenger partján, de emellett Bulgária legfontosabb kikötővárosa, illetve az ország negyedik legnagyobb települése is egyben. A legtöbb embernek csupán csak egy kiindulópont a bolgár nyaralás során, mivel Várna mellett Burgasz a másik repülőtérrel rendelkező Fekete-tengerparti város. Azt viszont ne felejtsük el, hogy Burgasz sokkal érdekesebb, mintsem hogy kihagyjuk egy Fekete-tengerparti vakáció során! Burgasz látnivalóiért, kattints a linkre!

Fotó: Burgasz strandja /Mihály Gábor/

Végül pedig itt van még egy fontos lista, a 378 kilométer hosszú tengerparti szakasz legszebb strandjairól, amiket érdemes lehet felkeresni!

Top 10 strand a Bolgár Riviérán:

  • Napospart (Sunny Beach)
  • Aranyhomok (Beach Golden Sands)
  • Albena (Albena Beach)
  • Shkorpilovtski (Beach „Kamchiiski Piasutsi”)
  • Byala
  • Primorsko
  • Dyuni
  • Bolata
  • Irakli Beach
  • Sinemorets (Butamyata Beach)
Fotó: Sirályok a Fekete-tenger partján /Mihály Gábor/

Videó: 


• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük