Bulgária
Neszebar utazás, látnivalók, érdekességek / Bulgária

Neszebar utazás, látnivalók, érdekességek / Bulgária

Bulgária egyik legrégebbi települése a Fekete-tenger partján található Neszebar, amelyet a népszerű tengerparti üdülőhely, Sunny Beach mellett kereshetünk fel. A kedvelt bolgár kisvárosa nem csak a romantikus, macskaköves utcáival, de tucatnyi bizánci templomával is rabul ejti az ide utazó turistát, ráadásul mesés éttermei csak tovább fokozzák a kiváló hangulatot. Nem hiába, hogy ,,Fekete-tenger gyöngyszemeként” híresült el!

Fotó: Neszebar középkori épületei /Mihály Gábor/

Burgasz közelében, szorosan a Napospart mellett fedezhetjük fel a bolgárok egyik legnagyobb kincsét, a gyönyörű kisvárost, Neszebar-t. A több tucatnyi bizánci templomot felsorakoztató, hangulatos település a turisták igazi kedvence. Mindenképpen érdemes felkeresni a várost egy bolgár nyaralás során, mivel történelmi kincsei mellett a hangulata garantáltan elvarázsolja az embert.

Fotó: Neszebar kicsiben /Mihály Gábor/

A félszigeten elterülő óvárosa az UNESCO világörökség része már több évtizede. A szűk macskaköves utcákon, faburkolatú házak között sétálva repülhetünk vissza az időben. Szuvenír boltok mindenfelé, ráadásul kiváló éttermeivel nem csak történelmi, de gasztronómiai utazáson is részt vehetünk.

Fotó: Neszabar utcakép /Mihály Gábor/
Fotó: Neszebar utcakép /Mihály Gábor/

Az óvárost egy keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel, ezért az úgymond ,,szigeten”, körülbelül negyven bizánci stílusban épült templom tekinthető meg. Ez pár óra alatt akár kényelmesen is bejárható. A legszebbek közül a Pantokrátor templom, a Szent István templom, a Keresztelő Szent János templom vagy az Eleuszi Szűz Mária templom. Végezetül akár merre is vesszük az irányt a városban, biztosan nem fogunk mellé nyúlni és garantáltan összefogunk futni egy-két izgalmas látnivalóval. A város hangulata pedig abszolút ellenállhatatlan, így Neszebar úgy gondolom mély emléket fog hagyni bennünk!

Fotó: Pantokrátor templom /Mihály Gábor/
Fotó: Szent István templom /Mihály Gábor/
Fotó: Szent János templom /Mihály Gábor/
Fotó: bizánci kapubástyák /Mihály Gábor/

Videó: 


• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük