Ausztria
Ödensee – őszi túra a tó körül / Ausztria

Ödensee – őszi túra a tó körül / Ausztria

Az Ödensee egy apró stájer tavacska, amely minden évszakban varázslatosan pompázik a hegyek ölelésében. Nyáron leginkább fürdő tóként, ilyenkor pedig egy könnyű túraként várja a természet kedvelőit. Gyönyörű színek, hangulatos és idilli táj, illetve friss levegő, nem is kívánhatnánk többet ezen a csodálatos vidéken!

Fotó: Ödensee /Mihaly Gábor/

Az Ödensee egy természetes tó, pontosabban egy erdei láptó a Stájerországbeli Pichl-Kainisch településen. A 20 hektáros területével 776 méteres magaságban terül el, amelynek a legmélyebb pontja 19 méter. Nyáron fürdőzésre tökéletes, ilyenkor pedig a gyönyörű téli és őszi mesevilág varázsolja el az idelátogatókat.

Fotó: út a tó körül / Mihály Gábor/

Az Ödensee körül egy kellemes ösvény is található, amely 2,5 kilométer hosszú. A távot 30-40 perc alatt kényelmesen megtehetjük, így kisgyermekeseknek is kiváló programnak ígérkezik. Érdemes tehát körbesétálni a tavat, mivel minden oldalról más-más arcát mutatja majd a tó, ráadásul ez az egészségügyi séta is nagyon jót tesz. Mi is körbesétáltuk az Ödensee-t és egyáltalán nem bántuk meg! Ráadásul ilyenkor, késő ősszel gyönyörű, ahogy a két évszak, a tél és az ősz találkozik!

Fotó: Kohlröserlhütte /Mihály Gábor/
Fotó: Ödensee /Mihály Gábor/

Túra adatai: 

Kiindulásipont: Kohlröserlhütte (782m)
Érkezési pont: Kohlröserlhütte (782m) Szintemelkedés: 18m
Táv: 2,5 km
Idő: 40 perc

Fotó: A túra útvonala… /Bergfex Touren/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük