Ausztria
Gosauseen (Gosau-tavak) túra, látnivalók / Ausztria

Gosauseen (Gosau-tavak) túra, látnivalók / Ausztria

A Gosau-tavak a Salzkammerguti tóvidék egyik legszebb és legvadregényesebb tavai, amely a Dachstein hegység lábánál lévő völgyben terülnek el. Sokak szerint ez Ausztria egyik legszebb vidéke, ahol a könnyű túráktól kezdve a kemény, megerőltető hegymászásig minden megtalálható. Gyönyörű vidék, havas hegycsúcsokkal, káprázatos tavakkal és színekkel, ez a Gosau-tavak.

Fotó: Vorderer Gosausee /Mihály Gábor/

Felső-Ausztria határában, a Dachstein-hegység lábánál találunk rá Ausztria egyik legszebb gyöngyszemére, a három tóból álló Gosau-tavakra (Gosaunseen). Budapestről mindössze ötszáz kilométerre fekszik az azonos nevű Gosau település is, ahonnan néhány percre kereshetjük fel a csodálatos tavakat. Gosau környéke az UNESCO világörökséghez tartozó Hallstatt-Dachstein kultúrtáj része is, így mindenképp érdemes felkeresni, illetve a közeli Hallstatt faluval kombinálva bejárni ezeket a helyeket.

Fotó: Gosau-völgye /Mihály Gábor/

Ebben a gyönyörű környezetben kiváló túrákat próbálhatunk ki, amelyből az egyik legnépszerűbb a három tavat felölelő túra. Mi is ezt jártuk be, amelynek során rengeteg szuper képet csináltunk a tavakról és a környező hegyekről.

Fotó: út az erdőben /Mihály Gábor/

Az út tizenhárom kilométer hosszú az első, Vorderer Gosausee-től indulva, a hátsó, Hinter Gosausee-ig és vissza. Egy-két kisebb emelkedőtől eltekintve, kényelmes és könnyű kirándulás, amit akár családosok, gyerekekkel is megtehetnek. A gyorsabbak négy óra alatt járhatják végig az utat, de lassabban egy egész napos programnak is tökéletes.

Fotó: Hinterer Gosausee /Mihály Gábor/

A középső tó, az úgynevezett Gosaulacke nem minden évszakban vehető ki tökéletesen, ugyanis a szárazabb időszakokban szinte teljesen eltűnik. A másik két tó viszont egyszerűen varázslatos. A teljes túráról készült videó a bejegyzés végén nézhető meg!

Fotó: Gosaulacke /Mihály Gábor/

Túra adatai:

Kiindulásipont: Vorderer Gosausee (915m)
📍Gosaulacke (974m)
📍Hinterer Gosausee (1.160m)
Érkezési pont: Vorderer Gosausee (915m)       Szintemelkedés: 315m
Táv: 13 km
Idő: 3,5 – 4 óra

Fotó: A túra útvonala… /Bergfex Touren/

Videó:

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük