Görögország
Olympic Beach (Olympiaki Akti) utazás, látnivalók, érdekességek / Görögország

Olympic Beach (Olympiaki Akti) utazás, látnivalók, érdekességek / Görögország

Olympic Beach egy bájos üdülőfalu az Olümposz-hegy lábánál, amely hosszú aranyhomokos tengerpartjáról lett híres. A nyaralóhely viszonylag könnyen megközelíthető Magyarországról, ezért imádják a magyar turisták, ráadásul a közelben számos látnivalói is megtalálható, elég csak a Meteorákra vagy Olümposz-hegyre gondolni.

Az Olympic Beach felfedezése már több mint egy évtizedes sztori, úgyhogy nem mostanság láttam már az ,,istenek hegyét”, azaz az Olümposzt. A mediterrán kisfalu, azonban mély nyomokat hagyott bennem, így ha még nem jártatok Görögország ezen részén, érdekesek lehetnek számotokra a következő sorok.

Fotó: Olympic Beach /Wikimedia Commons/

Olympic Beach azaz, ahogy a táblákon áll, Olympiaki Akti, egy bájos kis üdülőfalu Észak-Görögországban, Pieria megyében. A települést eredeti nevén Katerinoskala névvel illeték, ami szó szerint ,,Katerini lépcsője” jelentéssel bír. Ezt a kifejezést a nyolc kilométere lévő városról, Katerini-ről kapta, amely nem rendelkezik tengerrel, így úgymond a város üdülőfalujaként jött létre a tengerparton, az imént említett néven. Manapság a turisták egyszerűen csak Olympic Beach-nek hívják a települést, és így is robbant be a köztudatba, amit évente több ezren keresnek fel a vakáció alatt.

A hosszú kilométereken elnyúló aranyhomokos tengerpartjával abszolút népszerű helynek számít, ahol a pihenésé a főszerep. A tiszta vizű tenger, a lassan mélyülő homokos part és a hangulatos tavernák miatt imádják a gyerekes családok, de a fiatal párok is előszeretettel foglalnak itt apartmant vagy vendégházat. Bár sokkal nyugodtabb a szomszédos Paralia-tól, ahova egyébként a part menti sétányon, át is gyalogolhatunk, ha unjuk már a kissé nyugis Olimpiaki Aktit.

Fotó: Olympic Beach /Wikimedia Commons/

Látnivalót itt ne nagyon keresünk Olympic Beachen, de nem is ezért utazik ide az turista. Azonban, ha ez nem tetszene nekünk, ne aggódjunk, mert a környék viszont dúslakodik a kulturális és természeti nevezetességekben, így nem lehet kifogás ez sem a meglátogatására.

Fotó: Olympic Beach /Wikimedia Commons/

Összefoglalva nagyon kis bájos és hangulatos üdülőhely Olympic Beach, amit minden korosztálynak ajánlok. A kikapcsolódás itt tökéletesen megoldható, ráadásul ha nagyobb nyüzsgésre vágyunk, akkor pedig irány PARALIA. A látnivalók hiánya pedig, ugyancsak nem lehet gond, mivel 100 kilométeren belül, tucatnyi izgalmas érdekesség és különlegesség látogatható meg.

Olympiaki Akti környéki látnivalók:

  • Paralia – 3 km
  • Katerini – 8 km
  • Platamon vára – 40 km
  • Olümposz-hegy – 40 km
  • Thesszaloniki – 70 km
  • Larissza – 90 km
  • Meteorák – 180 km
  • Athen – 440 km

 

Videó: 


• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük