Ausztria
Gollingi-vízesés (Gollinger Wasserfall) / Ausztria

Gollingi-vízesés (Gollinger Wasserfall) / Ausztria

Salzburg környékén egy apró alpesi kisváros mellett találunk rá Ausztria egyik legszebb vízesésére, a Gollingi-vízesésre, azaz németül Gollinger Wasserfall-ra. A látványos, több lépcsőben lezúduló vízesés, 76 méter magas és ráadásul vadregényes környezetben tekinthető meg, minden irányból. Érdemes tehát felkeresni, mert garantáltan fantasztikus élményben lesz majd részünk.

Golling an der Salzach település határában, közel az A10-es autópáyához fedezhetjük fel Ausztria egyik legszebb zuhatagát, a Gollingi-vízesést (Gollinger Wasserfall). A négyezer lakosú község, Salzburgtól 30 kilométerre délre, a Salzach völgyében terül el. A települést is érdemes kicsit bejárni, mert egy bájos apró városka, ahol található egy vár (Burg Golling) és egy fürdő (Aqua Salza) is, de az igazi látványosság, ami miatt ide utaznak az emberek, az az autópálya túlsó oldalán nézhető meg.

Gollinger Wasserfall 

A településtől mindössze három kilométerre nyugatra lelhető fel, a fantasztikus látványosság, ami ráadásul mindenhol ki van táblázva, így biztosan könnyedén meg fogjuk találni.

Tipp: Parkoló ingyenes, de legyen nálunk mindenképp némi apró, mert a belépő csak készpénzben fizethető ki! Nincs kártyaleolvasó!

A belépőjegy felnőtteknek 5 €-ba kerül, míg a 6-14 év közötti gyermekeknek 3 €, 6 év alatt pedig ingyenes. Belépőjegyet csak május és október között szednek és ekkor van nyitvatartási idő is: 9.00-19.00. A téli hónapokban ingyenesen tekinthető meg, de ilyenkor számoljunk vele, hogy teljesen más arcát fogja mutatni a vízesés.


A jegyeket megvéve a túra körülbelül 10-20 percet vesz igénybe, amely egy vadregényes erdőben, a Schwarzbach patak mentén halad végig. Az erdei séta
egyáltalán nem megerőltető, így kisgyermekekkel is megtehető az oda-vissza, alig több mint másfél kilométeres táv.

Tipp: Túrabakancs nem szükséges, bár a vízes lépcsőfokok csúszósak lehetnek, így érdemes egy nem simatalpú cipőben érkezni. Egy bordázott sportcipő is megfelelő!

Végül még pár érdekesség, amit érdemes tudni a vízesésről. A Gollingi-vízesés a Schwarzbach folyó forrásánál található és 76 méter magasról zúdul le a víz, több lépcsőben. A legszebb része az alsó vízesés, amit egyébként fentről is meg tudunk csodálni.

Tudtad?
Csupán csak az 1800-as évek elején fedezték fel az erdő mélyén elveszett ,,csodát”. Azóta viszont töretlen a sikere és évente emberek ezrei keresik fel a híres Gollingi-vízesést.


További látványosságok a környéken:

Videó:


• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük