Ausztria
Fuschlsee utazás, látnivalók, érdekességek / Ausztria

Fuschlsee utazás, látnivalók, érdekességek / Ausztria

Egy újabb csodálatos tó Ausztriában. A Salzburgtól csupán pár kilométerre található Fuschlsee kiváló a kikapcsolódásra vágyóknak és a kirándulás szerelmeseinek is egyaránt.
Az erdőkkel, hegyekkel és apró településekkel határolt tó, emellett nyáron kedvelt fürdőzőhely. A partján pedig még egy 15. századi kastélyt is felfedezhetünk, ami ma egy öt csillagos szállodaként üzemel.

Fotó: stég a Fuschlseen /Mihály Gábor/

Egy újabb festői tavat néztünk meg Ausztriában  ezen a csodálatos áprilisi napsütéses hétvégén. Ami pedig a legjobb volt ebben a napban, hogy idén először, újra elő vehettünk a rollereinket is. Most nem körbe rollerezést terveztünk a Fuschlseen, ugyanis teljesen körben nem található aszfaltozott kerékpár út. Így hát megálltunk különböző, általunk kiválasztott helyeken és itt rollereztünk egy kicsit, majd pedig mentünk is tovább. Egyébként ha gyalogos kirándulást terveztek, ez esetben van lehetőség körbe sétálni, de kerékpárral is körbe tekerhetitek, annak ellenére, hogy nincs mindenhol betonozott út. Mi nem szívesen használjuk kavicsos és erdei utakon a rollereket. Így ezt mi ki hagytuk. A táv egyébként 11 kilométer, amit gyalog 3 óra alatt, kerékpárral pedig még egy órába se telik kényelmesen megtenni. Egyébként korábban már jártunk erre és túráztunk egy jót! Nem tudom mennyire emlékeztek rá, ha esetleg nem! Itt olvashatod el!

Fotó: Anita és a rollerek útra készen… /Mihály Gábor/

Fuschlsee

A Fuschlsee, Salzburgtól keletre csupán 20 kilométerre fekszik, Hof bei Salzburg és Fuschl am See települések között. A lenyűgöző, türkizkék színű tavacska körülbelül 4,5 kilométer hosszú és 800 méter széles. A tó átlagos mélysége 30 méter, ám a legmélyebb pontja eléri a 67 méteres mélységet is. A legnagyobb települése a tóval azonos nevű Fuschl am See, ahol mindössze másfél ezren laknak.

Fotó: Fuschl am See /Mihály Gábor/

A rengeteg halat tartalmazó Fuschlsee már a középkorban ,,udvari halastóként” volt ismert.  Évszázadokon keresztül volt ugyanis a salzburgi érsekség tulajdona. Ma 14 különböző halfajta található a tóban, mint a csuka, a maréna, a tavi szajbling, a pataki- és tavi pisztráng, a sügér vagy a compó…

A tó mindkét végében találunk strandot, de ezenkívül még számos lehetőség van a két vége között is fürdésre.

Fotó: stég a tó nyugati felén /Mihály Gábor/

Kétségkívül a Fuschlsee legszebb látnivalója a ,,Sissi kastélyként’’ is becézett Schloss Fuschl, mely a tó nyugati végén található egy félszigeten. A XV. századból való négyemeletes vártornyú kastélyt Sigmund Sig salzburgi herceg érsek számára építették. A történelem során többször cserélt gazdát, árverezték, vadászházként, erdei munkások lakhelyeként is szolgált. Ma viszont egy ötcsillagos kastélyszállóként üzemel, ahol a legolcsóbb szoba is több száz euró. Azonban a kastélyi lakosztály a kétezer eurót is eléri éjszakánként.

Fotó: Schloss Fuschl /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük