Magyarország
Hajdúnánási Gyógyfürdő /Magyarország

Hajdúnánási Gyógyfürdő /Magyarország

A Hajdúnánási Gyógyfürdő egy csendes vidéki fürdőhely, amely tökéletes választás a feltöltődésre. A Hajdú-Bihar vármegyei fürdőben kicsik és nagyok is egyaránt jól fogják érezni magukat, amiről több medence és csúszda is, illetve a gyógyvíz gondoskodik. Árnyékos, nyugodt környezet vár ránk az alföldi kisvárosban, amely Kelet-Magyarország egyik legkorszerűbb gyógyfürdőjévé nőtte ki magát.

Fotó: Hajdúnánási Gyógyfürdő /Mihály Gábor/

Hajdúnánás pár mondatban

A Hajdú-Bihar vármegyei Hajdúnánás egy 16 ezer lakosú kisváros, közel Nyíregyházához és Debrecenhez is. Írásos emlékek először a XIII. században említik Nánásmonostora néven, ami a tatárjárás után teljesen elnéptelenedett. Később Brankovich György, Hunyadi János és Corvin János birtoka volt, majd 1566-tól török megszállás alá került a terület. A lakosság ez időben többször elmenekült, de később a kuruc háború idején is megsínylette a település. 1676-ban például porig rombolták, így hosszú éveken át csak egy pusztaság volt. A XVIII. század elején még szörnyű pestis is pusztított. Az 1800-as évek után viszont lassan elkezdett fellendülni, de az igazi fejlődés csak 1876-ban következett be. Napjainkban híres a gyógyfürdőjéről és struccfarmjáról.

Fotó: Hajdúnánás /Mihály Gábor/

Hajdúnánási Gyógyfürdő 

Hajdúnánás a vármegye harmadik legnépszerűbb fürdővarosa Hajdúszoboszló és Debrecen után. Ráadásul Hajdúnánás lett a Magyarország 35. gyógyhelye is, amivel felkerült az ország legelismertebb gyógyturisztikai célpontok közé.

Fotó: Hajdúnánási Gyógyfürdő /Mihály Gábor/

Hajdúnánáson már a 1930-as években megállapították, hogy a település területe alatt gazdag gyógyvíz rejtőzik, azonban a kitermelésre csak az 50-es években nyílt lehetőség. A fúrások során a felszínre törő vizet először a csónakázó tóban vezették, míg 1962-ben megnyitotta kapuit a városi fürdő. A népszerűségét a több mint ezer méteres mélységből feltörő 67 Celsius-fokos gyógyvíznek köszönheti, amely nagy sókoncentrációjú nátrium-kloridos, jódos, illetve brómos ásványvíz. Ezek az összetevők elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmasak.

Fotó: Hajdúnánási gyógyvíz /Mihály Gábor/

A 14 hektáros területen elterülő strandon a gyógyvizes medence mellett, úszómedence, gyermekmedence és két csúszda is várja az ideérkezőket. Ezenkívül a gyógyászati kezelések is kiemelt szinten működnek, amelyre szívesen várják a gyógyulni vágyókat!

Fotó: Hajdúnánási Gyógyfürdő /Mihály Gábor/
Fotó: Hajdúnánási Gyógyfürdő /Mihály Gábor/

Belépő (2023):

  • Felnőtt napijegy   3.600,-
  • Diák, nyugdíjas jegy   3.100,-
  • Gyermek jegy (3-14 éves)   2.400,-
  • Családi jegy (2 felnőtt+2 gyermek)  9.900,-
  • Családi jegy (2 felnőtt+3 gyermek) 10.800,- 

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük