Olaszország
Bonassola utazás, látnivalók, érdekességek / Olaszország

Bonassola utazás, látnivalók, érdekességek / Olaszország

Az olaszországi La Spezia tartományban található Bonassola, tipikusan az a hely, ahová az ember feltöltődni és pihenni jár. Az idilli település, mivel nem annyira felkapott, mint a szomszédban lévő Cinque Terre, ezért itt garantált a nyugodt vidéki élet. Az aprókavicsos tengerpartja és türkizkék vize ráadásul még Liguria legszebb strandja is!

Fotó: Bonassola /Mihály Gábor/

Cinque Terre és Levanto után, északra találjuk meg, a dombok közt megbújó csendes és nyugodt Bonassola-t. A település szinte egy menedék a szomszédos Cinque Terre turistái elől, ugyanis itt leginkább csak helyiekkel futhatunk össze az aprókavicsos strandon. A település tökéletes a pihenésre és a feltöltődésre, amit elsősorban annak köszönhet, hogy a külföldi turisták között egyenlőre még nem vált annyira ismerté a környék. Egy-két francia és német családot leszámítva, ugyanis olasz nyaralók fürdőznek a kristálytiszta türkizkék Ligur-tengerben.

Fotó: Bonassola strandja /Mihály Gábor/
Fotó: a kristálytiszta Ligur-tenger /Mihály Gábor/

Bonassola szinte alig változott az évek során, így teljesen megőrizte eredeti varázsát. Pihentető nyaralás távol a tömegturizmustól, akár ez is lehetne Bonassola mottója.

Tipp: Érdemes addig felkeresni Bonassola-t, míg ennyire kevés itt a turista, így megtapasztalhatjuk, milyen a nyugodt temgerparti élet Olaszországban!

Fotó: Bonassola utcarészlet /Mihály Gábor/
Fotó: Bonassola utcarészlet /Mihály Gábor/

A várost szűk utcák szelik át, ahol több bevásárlási lehetőség is található, valamint számos kávézó és étterem várja az idetévedő turistákat. Bonassolában minden nyugodt tempóban zajlik, szóval egy igazi pihentető nyaralás vár mindenkire, akik veszik a fáradságot és felkeresik.

Fotó: Bonassola strandja /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük