Olaszország
Rimini utazás, látnivalók, érdekességek / Olaszország

Rimini utazás, látnivalók, érdekességek / Olaszország

Riminit egyszerűen mindenki imádja! A város az olasz Adria egyik legkedveltebb nyaralóhelye, ahol nyaranta nyüzsögnek a turisták. Nappal a strandok, míg este a város sétálóutcái telnek meg emberekkel. A hosszan elnyúló homokos tengerpartja azonban még egyáltalán nem minden, ugyanis az ókori, illetve középkori emlékeket rejtő óvárosa is nagyon híres.

Fotó: Rimini tengerpartja /Mihály Gábor/

Rimini neve mindig is ismerősen csengett számunkra, mivel egy népszerű tengerparti városról beszélünk. A térképen az úti célokat pásztázva is sokszor összefutottunk már korábban vele, így most itt volt az ideje, hogy saját szemmel is lássuk, és közelebbről is megismerjük a híres olasz üdülővárost, Rimini-t.

Fotó: pálmák Riminiben /Mihály Gábor/

Rimini pár mondatban 

Rimini 150 ezer lakójával az olasz Adria egyik legnépszerűbb helyszíne, Ravenna és Ancona között. A 15 kilométer hosszú homokos tengerpartja minden évben turisták százezreit vonzza a településre. Itt garantáltan nem unatkozik az idelátogató, mivel homokos strandja mellett számos szórakoztató park és látnivaló van a városban és környékén.

Fotó: Rimini óriáskereke /Mihály Gábor/

Rimini látnivalói 

A Kr. e. 268-ban, rómaiak által alapított város számos ókori emléket őriz ma is, amit érdemes felkeresni egy Riminibe töltött nyaralás során.

Fotó: Tiberius híd /Mihály Gábor/

Elsőre mindjárt ilyen a város leghíresebb látnivalója a Tiberius híd, amely kétezer éves múltra tekint vissza. Ezenkívül az Augustus diadalív, Domus del Chirurgo, ami egy ókori villa feltárt maradványait tartalmazza és az amfiteátrum romjai, mind-mind népszerű látnivalók.

Fotó: Augustus diadalív /Mihály Gábor/
Fotó: Óratorony az óvárosban /Mihály Gábor/

Az ókor mellett azonban számos középkori épületet is megtekinthetünk, mint például a XV. században épült várat, a Castel Sismondo-t.
A macskaköves, középkori épületekkel szegélyezett Piazza Cavour-t, ahol V. Pál pápa szobra mellett egy szökőkutat is találunk és végül pedig a Malatestiano templomot, ami egy jelentős reneszánsz épület.

Fotó: Castel Sismondo /Mihály Gábor/
Fotó: Piazza Cavour /Mihály Gábor/

A történelmi óvárosa mellett a közelben találjuk még az úgynevezett Itália in Miniatura-t, ahol híres olasz épületeket láthatjuk kicsinyített formában. Ezenkívül további számos szórakoztató parkot is felfedezhetünk még a környéken, mint a Mirabiandia, Aquafan, Fiabilandia, Leoni Marini Rimini. A Riminiben töltött vakációnk azonban nem teljes, a közelben lévő mini állam, San Marino bejárása nélkül. Ezért ez se maradjon ki a listánkról!

Fotó: Világitótorony a kikötőben /Mihály Gábor/

Tipp: Rimini hatalmas város, így gyalogosan hosszú sétákat kell tennünk, ha felszeretnénk fedezni a település minden érdekességét!
A városban viszont nagyon szuper kerékpárutak találhatóak a partmenti sétányon, a kikötőben, illetve az óvárosban és környékén is!
Mi az elektromos rollereinkkel fedeztük fel Riminit, de ha ti is hoztok kerékpárt vagy rollert, esetleg béreltek, könnyen bejárhatjátok a város minden zugát!

Fotó: Roller túra Riminiben /Mihály Gábor/
Fotó: Kerékpárút Rimini kikötőjében /Mihály Gábor/

Rimini strandja

Rimini hosszan elnyúló homokos tengerpartja a világ minden részéről vonzza az embereket. A 15 kilométer hosszú nyüzsgő, napozóágyak ezreivel teli part, lassan mélyülő strandjával ideális a gyermekes családoknak. Azonban nem csak ők, de a nyugdíjasok és a fiatalok is megtalálják a számunkra fontos előnyöket Rimini aranyhomokos tengerpartján!

Fotó: Rimini strandja /Mihály Gábor/
Fotó: napágyak a naplementében /Mihály Gábor/

Gasztronómia  

Riminiben nagyon sok jó étterem található, ahol a pizzától kezdve, egészen a tengeri ételekig, minden finomság megtalálható az étlapokon. Ravenna városához hasonlóan itt is fogyaszthatunk piadina-t, ami egy vékony olasz lapos kenyér (palacsinta szerű) minden finomsággal megtömve. Előfordul vegetáriánus, sonkás-mozarellás, de még garnélás is!

Riminiben, viszont ha csak egy étteremet kellene kiemelnem a sok közül, az biztos a Ristorante Sabbioni lenne. Elsősorban friss és finom tengeri ételeket kínálnak, de szerintem a legjobb pizza is itt található a városban! A pincérek elképesztően kedvesek és abszolút hangulatos is a hely.

Tipp: Sajnos sokaknak ez a kedvenc éttermünk, így könnyen előfordulhat, hogy esténként még várni is kell pár percet egy szabad asztalra! Viszont ne ijedjetek meg tőle, mert nem okoz majd csalódást!

Fotó: tengergyümölcse spagetti /Mihály Gábor/
Fotó: tiramisu /Mihály Gábor/
Fotó: grillezett tintahal saslik /Mihály Gábor/

Szállás

Rimini Európa egyik legnagyobb nyaralóhelye, így nem csoda, hogy több mint ezer szálloda, hotel és panzió várja a nyaralókat. Itt mindenki meg fogja találni a hozzá illő szállást a nyári vakáció idejére. Az olcsóbb apartmanoktól kezdve, az ötcsillagos hotelekig minden fajta vendéglátóhely felfedezhető. A Hotel Villa Augustea azonban közvetlenül a tengerparton, a város központi részén található. Saját medencével, napozóágyakkal és napernyővel, illetve parkolóhellyel várja az ide érkezőket. A medence partján finom koktélokat is kortyolgathatunk és ráadásul esténként ingyenes finomságokat (tapas) is felszolgálnak a koktélbárban.

Fotó: Hotel Villa Augustea /Mihály Gábor/
Fotó: Hotel Villa Augustea /Mihály Gábor/

A villa választékos és finom reggelijét a tengerre nézve fogyaszthatjuk el. A szobák az utcára vagy a tengerre néznek, valamint rendkívül tiszták! A személyzet nagyon kedves és segítőkész, így bátran merem ajánlani nektek, ha Riminibe utaznátok!

Fotó: Hotel Villa Augustea medencéje /Mihály Gábor/
Fotó: a hotel medencére és tengerre néző terasza, saját napozóággyal /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük