Olaszország
Lido di Jesolo utazás, látnivalók, érdekességek / Olaszország

Lido di Jesolo utazás, látnivalók, érdekességek / Olaszország

Lido di Jesolo a magyar utazók körében különösen népszerű üdülőhelynek számít, amit elsősorban Velencéhez való közelségének és a 15 kilométer hosszan elnyúló, finom homokos tengerpartjának köszönhet. A víz itt tökéletes és lassan mélyülő, így ezáltal a forró, napsütéses nyári időszakban igazán jó választás lehet pároknak, gyermekes családoknak és nyugdíjasoknak is egyaránt!

Címlapfotó: Lido di Jesolo /Wikimedia Commons/

Fotó: Lido di Jesolo /Wikimedia Commons/

Ismét egy régebbi utamról írok nektek, amelyben Velence szomszédjában található Lido di Jesolo-t látogattam meg. Természetesen, ha itt jártok az imént említett Velencét se hagyjátok ki, mivel mindössze 40 kilométer választja el a két települést egymástól. Jesolo azonban homokos strandjáról híres, így a fürdőzés és a napozás itt semmiképpen sem maradhatott ki.

Lido di Jesolo magyarul annyit jelent, hogy Jesolo strandja, mivel maga Jesolo település csak beljebb, a parttól három-négy kilométerre  található meg. Érdekessége, hogy két központja van, amelyből az egyik az Jesolo központja, a Centro Storico, míg a másik Lido di Jesolo főutcája, ami két sarokra található a parttól és több kilométeren szeli át a települést. Esténként 20 órától ezt az utcát lezárják a forgalom elől és sétálóutcává változik át.

Fotó: Lido di Jesolo éjszaka /Wikimedia Commons/

Jesolo bár látnivalókban nem dúslakodik, de nem is baj, mert arra ott van a szomszédos Velence. Ettől függetlenül rettentően felkapott hely, így rengeteg szórakozási lehetőség közül választhatunk a strandolás mellett. Kezdésnek akár elmehetünk Olaszország legnagyobb víziparkjába, az Aqualandia-ba, ahol rengeteg medence és csúszda várja az ide érkezőket. Nem mellesleg a világ egyik legmagasabbról (42 méter) induló csúszdáját is itt találjuk meg. A városban továbbá felfedezhetjük a tengeri élőlényeket bemutató Sea Life-ot és Tropicarium-ot, illetve a gokart szerelmesei (Pista Azzura) Európa egyik legmodernebb pályáján élvezhetik ki a száguldás mindenegyes örömét. Ezenkívül a 18 lyukas golf-, és 24 lyukas minigolf pálya (Adventure Golf Jesolo), valamint a New Jesolandia vidámpark gondoskodik a garantált jókedvről.

Fotó: Aqualandia – Lido di Jesolo

A településen számos apartman, hotel és panzió található, így bőven válogathatunk kedvünkre. Vigyázzunk, mivel Lido di Jesolo legjobb szállásai hamar elkelnek, ezért jóval a nyári szezon előtt keressük meg a megfelelő szállást a nyári vakációra.

Fotó: Lido di Jesolo /Wikimedia Commons/

További népszerű városok még a közelben: Grado, Lignano, Bibione, Caorle és Velence.

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük