Görögország
Elafonissi Beach, a legszebb strand Krétán / Kréta 5.rész

Elafonissi Beach, a legszebb strand Krétán / Kréta 5.rész

Az Elafonissi beach első ránézésre, akár egy Karib-tengeri lagúna! Ez Kréta egyik legszebb és legkülönlegesebb tengerparti szakasza, ahol a kristálytiszta türkizkék  vízhez, gyönyörű fehér homok és rózsaszín koralltörmelék is társul.
A szigetre érkező turisták zömének és nekünk is, az első számú látnivalók között volt. 
Folytatódik a Krétai sorozatom…

Fotó: Elafonissi Beach /Mihály Gábor/

Krétai utazásunk következő állomása a kihagyhatatlan és egyben lenyűgöző Elafonissi Beach volt. Távol a nagyvárosoktól, a sziget délnyugati csücskében találunk rá a gyönyörű sekély vizű lagúnára, mely igazi karibi hangulatot áraszt.

Fotó: Út a lagúnához /Mihály Gábor/

A strandot Chania városából személyautóval könnyedén megközelíthetjük, csupán ,,csak” másfél órát vesz igénybe az út. Azonban készüljünk fel a szűk és sok kanyarral tarkított útszakaszra. A festői tájakon való utazás izgalmas kalandnak tűnik és a látvány a végén pedig megkoronázza az erre szánt időt! Ezért ne hagyjuk ki egy krétai nyaralásunk során és mindenképp keressük fel a sziget legszebb strandját!

Fotó: szikla a parton /Mihály Gábor/

A lagúnához közeledve már a domb tetejéről megtekinthetjük ezt a csodát, majd egy nagy ingyenes terület várja a parkoló autókat. Innen homok dűnék között sétálhatunk le a tengerpartra. A vízparton büfék, zuhanyzók, öltözők és WC is található, valamint napágy bérlésre is van lehetőségünk.

Tipp: Érdemes már a délelőtti órákban megérkezni, mivel a strandot a nyári hónapokban szépsége miatt rengetegen keresik fel! Ezért számoljunk a tömeggel!

Fotó: a legszebb partszakasz Krétán /Mihály Gábor/

Elafonissi a mellette lévő kis szigetről kapta a nevét, amire akár a lagúnán keresztül át is sétálhatunk. A víz nagyon sekély és a legmélyebb pontja is csupán körülbelül egy méter. Úszásra ezért nem nagyon alkalmas, de nem is ezért látogat ide az ember. Könnyű búvárkodásra(Snorkeling) viszont tökéletes, bár csupán csak pár apróbb halat tekinthetünk meg. A parton továbbá nem ritka a szeles időjárás se, ezért erre mindenképp számítsunk és időközönként előfordulhat nagyobb légmozgás, amikor a tenger víz erősen hullámzik. A homokos parton sétálva pedig megtekinthetjük a híres rózsaszín színű homokot is, ami nem csak a képeken, de szabad szemmel is látható. Ezt a jelenséget egyébként a korallok törmeléke okozza és ezért is olyan népszerű, a sziget legszebb strandjaként emlegetett Elafonissi Beach.

Fotó: rózsaszín homok /Mihály Gábor/
Fotó: Anita és Gábor /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük