Ausztria
Schiederweiher víztározó – Ausztria legszebb helye 2018-ban / Ausztria

Schiederweiher víztározó – Ausztria legszebb helye 2018-ban / Ausztria

A Felső-Ausztria tartományban lévő Hinterstoder, egy varázslatos település a Totes Gebirge, magyarul Holt-hegység lábánál. A falu végén található egy víztározó is, mely nem csak hogy népszerű kirándulóhely, de Ausztria legszebb helyszínének is választották 2018-ban. Csodálatos környezet és elképesztő színek, ez lenne a Schiederweiher.

Fotó: Schiederweiher /Mihály Gábor/

Ausztriában minden évben kiválasztják a kilenc tartomány közül az ország legszebb helyét. A 2018-as évben pedig a felső-ausztriai Schiederweiher víztározó nyerte el a címet, amit szerintem nem kell megmagyarázni a képeket elnézve. Természetesen mi is utána jártunk és egészen a Holt-hegység lábánál lévő Hinterstroderig utaztunk el. Így végre mi is meggyőződhettünk róla, mennyire csodálatos ez a hely és hogy igazán méltó a címéhez.

Fotó: gyönyörű színek, gyönyörű környezet /Mihály Gábor/

Hinterstroder

Hinterstroder a Totes Gebirge (Holt-hegység) lábánál fekvő kis falucska. Kanyargós utakon közelíthetjük meg a települést, viszont érdemes rá időt szánni és meglátogatni. A hegyi faluból ugyanis csodálatos a kilátás az itt magasodó csúcsokra, mint például a Grosser Priel csúcsára, valamint ezenkívül rengeteg program közül is választhatunk.
Megnézhetjük a 2018-as évben Ausztria legszebb helyének választott Schiederweiher tavat, kiprobálhatjuk a tíz kilométer hosszú panoráma utat vagy számos felvonóval utazhatunk, tökéletes kirándulásokat szervezve. Télen pedig kiváló sípályák várják az ide látogatókat.

Fotó: Hinterstroder /Mihály Gábor/

Ha pedig egy kis benti program érdekelne minket az Alpineum Múzeum betekintést nyújt a Holt-hegység alpesi történelmébe. Ezenkívül pedig a síelés fejlődéséről, valamint a fakitermelők érdekes és egyben veszélyes munkájáról is sokat tudhatunk meg. Belépő 5 euró!

Programok nyáron…

A környék nyáron tele van kirándulási lehetőséggel, akár a környező tavakat vagy hegyeket nézzük. A település központjából induló Hössbahn segítségével, akár 1400 méterig is utazhatunk. Innen gyalog vagy egy újabb, de már nem kabinos lifttel, a Höss Expressz segítségével pedig még feljebb juthatunk. Érdemes tovább akár gyalog, akár lifttel tovább menni, ugyanis itt találjuk a gyönyörű Höss tavat (Schafkögelsee).

Az itt található tavat (Höss) semmiképpen se keverjük össze, az úgynevezett 2018-ban megválasztott Ausztria legszebb tavával (Schiederweiher)!

A két felvonó (Hössbahn és Höss Expressz) ára fel és le irányba 25€-ba kerül. Természetesen ezek az utak gyalog is megtehetőek. Esetleg, ha nem felvonóval, vagy nem gyalog szeretnénk felmenni, arra is van lehetőség, hogy autóval tegyük meg ezt a távot. A Hinterstroder panorámaút a Hössbahn kabinos felvonója mellől indul és közel 10 kilométer hosszan tart. Egészen 1.400 méteres magasságig autózhatunk fel, a Huterrer Boden-ig.
Ez egyébként a Hössbahn felvonó végállomása és a Höss Expressz felvonó kiindulási pontja is egyben! Pontos árat sajnos nem tudok leírni, de körülbelül 10 euróba kerül személyautónként.

Fotó: Hössbahn /Mihály Gábor/

Programok télen…

Hinterstroder télen is kiváló választás, ugyanis tökéletes sípályákon száguldozhatunk. Több kabinos felvonó és sílift is található a település melletti hegyen, melyekkel könnyedén megközelíthetőek a csúcsok. A napi felnőtt jegy 47 euróba kerül, de találunk ezenkívül még kedvezményes jegyeket is, ha esetleg délután érkeznénk.

Fotó: sípálya Hinterstroderben /Mihály Gábor/

Schiederweiher

Fotó: Schiederweiher /Mihály Gábor/

A 2018-as, Ausztria legszebb helyét a településen átautózva, a falu szélén találjuk meg. A parkolás 4 euró, mellyel 6 óráig hagyhatjuk magára autónkat. Innen pedig egy 10 perces sétára nézhetjük meg magát a tavat, ami inkább egy viztározó, mint tó. A területe nem nagy, körülbelül 2 hektár, viszont elképesztően gyönyörű, főleg a hegyekkel mögötte. A Schiederweiher-t még a XIX. század végén alakította ki egy Johann Schieder nevezetű ember, aki a császári udvar építésze volt. Tényleg érdemes meglátogatni, mert elképesztő látványnak lehetünk részesei.

Fotó: a víztározó egy másik szemszögből /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük