Ausztria
Almsee utazás és kirándulás / Ausztria

Almsee utazás és kirándulás / Ausztria

A Salzkammergut régióban található Almsee egy tágas völgyben rejtőzik, amit Almtal-nak hívnak. Csodás, magas hegyek veszik körbe és mindenütt erdők borítják a környéket. Egy igazi vadregényes táj ez, ahol az Almsee kiváló egy könnyű sétára, kikapcsolódásra vagy akár a környező hegyek meghódítására. A túrát kezdjük a festői kis faluban, Grünau im Almtal-ban.

Fotó: az Almsee és a háttérben magasodó havas hegycsúcsok /Mihály Gábor/

Egy kedves, barátságos kis település volt az első célpontunk, ami Grünau im Almtal volt. Ez a környék, az úgynevezett Almtal központja. Innen egy “zsákutcán” érhetjük el az Almsee-t. El se tudjuk téveszteni, mivel mindenhol tábla jelzi a helyes irányt és csak egyetlen út vezet a 2.000 méter feletti hegyek aljában elterülő tóhoz.

Fotó: út az Almsee-hez /Mihály Gábor/

Az idili kis település után, vadregényes utakon haladva az Alm patak mellett kacskaringozunk. Itt már a természeté a főszerep és félúton találunk egy vadasparkot is. A Wildpark Cumberland egy nagyon jó hely, ahol az őshonos állatokat festői környezetben nézhetjük meg. Szarvasok, vaddisznók, kecskék, mufflonok és sok más állatot, még a barnamedvét is szemügyre vehetjük.

Fotó: festői táj /Mihály Gábor/

A vadaspark után még 5 kilométer és elérkeztünk az Almsee-hez.

Fotó: itt láttuk meg először a tavat /Mihály Gábor/

Almsee

Ez egy 2,5 kilométer hosszú, 85 hektár területű tó, amelyet teljes egészében körbe lehet sétálni. Mi is így tettük és egy könnyű sétával másfél óra alatt meg is tettük a kb. 6 kilométer hosszú távot.
A tó átlagos mélysége 2,5 méter, míg a legmélyebb pontja 9 méter.

Fotó: a jeges és zöld színű Almsee /Mihály Gábor/

A tavat magasabbról is megtekinthetjük, mivel egy 30-40 perces sétával felmászhatunk az Ameisstein(776m) csúcsára. Innen megcsodálva tényleg tátva marad a szánk…

Fotó: a befagyott szélű Almsee /Mihály Gábor/

További lehetőségek a környéken:

• A Kasberg(1.747m) csúcsa, ahová gyalog és felvonóval is feljuthatunk egy darabig. Kiváló alpesi túra, gyönyörű környezetben.

• Az Ödensee, amiből van egy kisebbik és egy nagyobbik is. Ez a két másik tó az idili Almtal völgyében.

•  Az Almsee mögötti Totes gebirge hegység felfedezése. 2.000 méter feletti hegyek a hegymászás szerelmeseinek.

Fotó: Almsee /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük