Ausztria
Kitzbühel utazás, látnivalók, érdekességek / Ausztria, Tirol

Kitzbühel utazás, látnivalók, érdekességek / Ausztria, Tirol

Kitzbühel egy hangulatos alpesi kisváros az ausztriai Tirol tartományban. A közel kétezer méteres hegyekkel körbevett osztrák település egy igazi síparadicsom. A kiváló sípályáknak köszönhetően nem is csoda, hogy rengeteg turista keresi fel a környéket…

A tavalyi évben(2019) utaztunk el Kitzbühelbe, hogy egy kicsit körbe nézzünk és megismerjük jobban ezt a kisvárost.

Fotó: KitzSki és mögötte a Hahnenkamm(1.712m) /Mihály Gábor/

Síelni igaz mi nem szoktunk, de találtunk programot így is a város körbe járása mellet is. Ez nem más volt, mint az Adventi vásár, ugyanis december látogatunk el ide.

Fotó: adventi bögrék Kitzbühelből /Mihály Gábor/
Fotó: adventi díszítés /Mihály Gábor/

Kitzbühel egy középkori eredetű kisváros Tirol tartományban. Lakosainak száma még a tízezer főt sem éri el(8.225 fő), viszont télen a síszezonban megtelnek a hotelek és rengeteg síelő érkezik ide. A település közel nyolcszáz méter magasan található és magas hegyek veszik körbe, mint a Hahnenkamm(1.712m) és a Kitzbüheler Horn(1.996m).

Fotó: Kitzbühel /Mihály Gábor/

A hangulatos sétálóutcában tipikus osztrák házak sorakoznak fel egymás után, ami adventi időszakban gyönyörűen fel volt díszítve. Találtok egyébként múzeumot(Museum Kitzbühel), egy fürdőt (Badezentrum Aquarena Kitzbühel) és több templomot is a városban amik érdekesek lehetnek (Liebfrauenkirche, Pfarrkirche St. Andreas, Katharinenkirche).

Fotó: sétálóutca adventkor /Mihály Gábor/
Fotó: Liebfrauenkirche(jobbra), Pfarrkirche St. Andreas(balra) /Mihály Gábor/

Kitzbühel mellett találtok egy szép tavat is, amit mi is megnéztünk és ez lenne a Schwarzsee. Ez az Alpok egyik legmelegebb tava, mivel a többi alpesi tóhoz képest igen sekély, csupán nyolc méter a legmélyebb pontja. Iszaptartalma viszont elégé magas, így gyógyító hatású.

Fotó: Schwarzsee /Mihály Gábor/
Fotó: Schwarzsee /Mihály Gábor/

Ahogy korábban említettem, kiváló sípályák közül választhatok szám szerint, 58 lift és 102 pálya várja a kezdőket és profikat egyaránt. Itt mindenki megtalálja a maga számára a tökéletes sípályát. Az árakról pár szó: a felnőtt napijegy főszezonban 58 euró, a gyermek 29 euró. Előszezonban 48-53 között találjátok, de vannak kedvezőbb délutáni jegyek is.

Fotó: felvonó a Hahnenkamm-ra /Mihály Gábor/
Fotó: KitzSki /Mihály Gábor/

A részletes árjegyzéket és további információkat a KitzSki weboldalán a kitzski.at oldalon találjátok.

Fotó: Anita és Gábor az adventi vásáron /Mihály Gábor/
Fotó: Kitzbüheler Advent /Mihály Gábor/

Videó

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük