Ausztria
Katzenstein hegyi túra 1.349m / Ausztria

Katzenstein hegyi túra 1.349m / Ausztria

A Traunstein árnyékában magasodó 1.349 méteres csúcsról az egyik irányba a Laudachsee, míg a másikba a Traunsee látványa fogad minket. Persze ha felmászol.
Ez lenne a Katzenstein…

Fotó: Katzenstein 1.349m

Hosszú idő után(4 hónap) ismét egy hegyi túrát teljesítettem itt Ausztriában az Alpokban. A választott csúcs pedig a Katzenstein (magyarul, macskakő) volt az 1.349 méteres magasságával. Ezzel a túrával ez lett a legmagasabb hegy, amit eddig sikerült teljesítenem.(Persze lesz ez még fokozva!)

Fotó: Katzenstein 1.349m /Mihály Gábor/

A Katzenstein Felső-Ausztria tartományban, Gmundentől nem messze, a Traunstein mellett található a hegycsúcs. Magassága 1.349 méter.

Fotó: Traunsee ködben /Mihály Gábor/

A kiindulásipont a Gmundenhez tartozó Klamm településen volt ,a Gasthof Franzl im Holz melletti parkolóban, 628 méter magasan.

Fotó: ködös erdő /Mihály Gábor/

Túrázáshoz kiváló időt jósoltak mára, napsütéses 16 fokot. Egyenlőre még nem mindenhol szállt fel a köd, viszont már egyre erőteljesebben sütött a nap. Ahogy elindultam a ködben már látszódott a macskakő magasodó csúcsa.

Fotó: ködben a csúcs /Mihály Gábor/

Eleinte széles, kavicsos erdei úton haladtam a gyönyörű színes erdőn keresztül. Különösebben nem nehéz terepen, 4 kilométeren keresztül, míg el nem értem a Laudachsee-t. Ez egy körübelül 10 hektáros tó, 920 méter magasan. Itt található egy fából készült büfé vagy étterem is, ahol a fáradt túrázó ihat egy frissítőt vagy bekaphat valamit.

Fotó: Laudachsee és háttérben a kiszemelt csúcs /Mihály Gábor/
Fotó: Büfé a Laudachsee-nél /Mihály Gábor/

A Laudachsee után már keményebb terep következett. Itt már folyamatosan emelkedett az út. Korlátok, lépcsők, létrák és drótkötelek segítették az utat egészen a Hohe Scharte 1.100 méteres pontjáig. Innen már gyönyörű kilátás volt a tóra.

Fotó: 1.200 méteres magasságból a tó… /Mihály Gábor/

Ezután elkezdődött a még keményebb terep. Folyamatosan meredek sziklafalak, és rengeteg drótkötél jellemezte az utat, míg el nem értem a csúcs tetején levő keresztet!

Fotó: Katzenstein kereszt /Mihály Gábor/

Sikerült!… Meghódítottam!!!

Katzenstein1.349m) is kipipálva!

Fotó: fent a csúcson /Mihály Gábor/
Fotó: fent a csúcson 2. /Mihály Gábor/

Túra adatai:
Kiindulásipont: Gasthof Franzl im Holz (628m) 
Érkezési pont: Katzenstein (1.349m)                           Szintemelkedés: 1.022m 
Táv (fel és le): 12,5km
Idő: 4-5 óra

Túra
Fotó: Túra /bergfex Touren/

Videó

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük