Magyarország
Őrségi vásár, az Őrség egyik legnépszerűbb programja / Magyarország

Őrségi vásár, az Őrség egyik legnépszerűbb programja / Magyarország

Idén már a 41. Őrségi vásárra készülnek az őrségiek, amely kétségkívül a környék egyik legnépszerűbb programjává nőtte ki magát az elmúlt évtizedek alatt. Az eleinte kézműves kirakodóvásárként elhíresült rendezvény, mára már sokkal több mint egy jó program, mivel Magyarország egyik leggyönyörűbb régiója ad otthont neki, az ŐRSÉG!

Fotó: Őriszentpéter, az Őrség fővárosa /Mihály Gábor/

Az Őrségi vásár már több évtizedes múltra tekint vissza, amit 1981-ben az Őrségi Baráti Kör hozott létre. A minden év június utolsó hétvégéjén megrendezett kézműves kirakodóvásár, Magyarország egyik legszebb vidékén, az Őrség szívében lévő Őriszentpéter-en várja a helyieket és a turistákat. Ez a térség egyik legnépszerűbb programja, ahol egy hétvége alatt több tízezren fordulnak meg az ország legszebb régiójában.

Fotó: Őrségi vásár /Mihály Gábor/

Az idei 41. Őrségi vásár (2023. junius 23-25) úgyszintén izgalmasnak ígérkezik, ahol a kézműves termékeken túl szinte mindenféle árut és portékát megtalálunk.
A különböző ajándéktárgyak mellett, játékokat, ruhákat, szerszámokat, de fából készült bútorokat, és további különböző érdekességeket is beszerezhetünk.
Az árucikkek mellett továbbá, finom helyi specialitásokat is megkóstolhatunk, illetve egy kisebb vidámpark, valamint számos program és koncert is várja az ide ellátogató turistákat! Kiváló időtöltés a vásár gyermekeknek, fiataloknak és időseknek is egyaránt, ráadásul mindezt eszméletlen környezetben, az Őrség dimbes-dombos, erdős vidékének központjában élvezhetjük ki!

Fotó: Fazekas termékek az Őrségben /Mihály Gábor/
Fotó: Hímzett terítők az Őrségben /Mihály Gábor/

További információk az Őrségi Vásár Hivatalos facebook oldalán érhetők el, ahol az idei év programfüzete is megtekinthető.

Fotó: Soulwave koncert az Őrségi vásárban 2022-ben /Mihály Gábor/

Ha tavaly esetleg lemaradtál volna erről a népszerű programról, idén mindenképp látogass el az Őrségi vásárba. Biztosan nem fogod megbánni és egyben Magyarország egyik legszebb vidékét is megismerheted, ami nem más, mint a gyönyörű ŐRSÉG.❤️

Fotó: Őrségi vásár /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük