Svájc
Európa legnagyobb vízesése, Rajna-vízesés (Rheinfall) / Svájc

Európa legnagyobb vízesése, Rajna-vízesés (Rheinfall) / Svájc

A svájci Schaffhausenben, közel a német határhoz találunk rá Európa legnagyobb vízesésére, a Rajna-vízesésre. A Rheinfall 150 méter hosszan, 23 méter magasról zúdul le. A dübörgő víztömeg gyönyörű látványt nyújt, így abszolút bakancslistás helynek számít, amit érdemes felkeresni! A bátrabbak pedig még közelebbről, hajókról is megcsodálhatják Európa egyik legszebb természeti csodáját.

Fotó: hajó a vízesésnél /Mihály Gábor/

Svájci kalandunk alatt hamar egyértelművé vált, hogy Európa legnagyobb vízesését nem hagyhatjuk ki a sorból, így Zürich után észak felé vettük az irányt.

Rajna (Rhein, Rhin, Rijn)

A Rajna, Európa egyik legmeghatározóbb folyója, jelentős hajó forgalommal, bár az utóbbi leginkább a folyó középső és alsó részére igaz.
A több mint 1200 kilométer hosszú folyó, a svájci Graubünden kantonban, két forráspatakból, a Felső- és Alsó-Rajnából ered. A Rajna a hosszú útja alatt érinti Liechtensteint, Ausztriát, majd Közép-Európa harmadik legnagyobb tavába, a Boden-tóba ömlik. A tó után a német-svájci határon folyik, ahol a vízesés is található. Innen a német-francia határ mentén folyik tovább, míg végül Hollandiába érve, az Északi-tengerbe torkollik.

Fotó: kilátópont a Rajna-vízesésre /Mihály Gábor/

Rajna-vízesés (Rheinfall)

A gyönyörű Rajna-vízesés, Svájc északi részén, szorosan a német határ mellett található, a bájos Schaffhausenben. Ez Európa legnagyobb vízesése a 23 méteres magasságával és a 150 méteres szélességével. Az óriási víztömeg, ahogy a sziklákon lezúdul, elképesztő látványt nyújt a több ezer turistának, akik felkeresik ezt a természeti csodát. Jól kiépített kilátópontok, turistautak és éttermek teszik tökéletessé a helyszínt, ahol akár hajókkal, még közelebbről is megtekinthetjük a vízesést.

Belépő: felnőtt 5,00 CHF, gyerek 3,00 CHF, hajóval a vízeséshez (5-30 min) 8,00 CHF-tól! 

Videó:

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük