Magyarország
Tiszavasvári Strandfürdő / Magyarország

Tiszavasvári Strandfürdő / Magyarország

A Tiszavasvári Strandfürdő a nyári hónapokban egy remek helyszín, ahol nem csak felfrissülhetünk a nagy forróságban, de kiváló élményekkel is gazdagodhatunk a hullámmedencének köszönhetően. Az Év Fürdője közönségszavazáson a Tiszavasvári Strandfürdő nyerte el ,,A Helyiek Kedvenc Fürdője” címet 2018-ban, így nem is csoda, hogy tökéletes órákat tölthetünk el a szabolcsi kisvárosban!

Fotó: hullámmedence Tiszavasváriban /Mihály Gábor/

Tiszavasvári pár mondatban 

Tiszavasvári egy alföldi kisváros, a mindössze 13.000 lakójával Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Érdekesség, hogy a település nem is olyan régóta jött csak létre, ugyanis mai nevét mindössze csak hetven évvel ezelőtt, 1952-ben kapta, Vasvári Pálra megemlékezve. A község eredeti neve Bűdszentmihály volt, ami korábban Tiszabűddel egyesülve jött létre. Tiszavasvári azonban nemcsak a fürdőjéről nevezetes, ezért érdemes kicsit jobban is megismerni a várost. A Dessewffy-kastély és a Vasvári Pál Múzeum mellett több templomot, illetve érdekességet is felfedezhetünk a települést bejárva.

Tiszavasvári Strandfürdő 

A Tiszavasvári Strandfürdő egy üdítő program a nyári forróságban, a nagy szabadtéri medencéivel, melyek között termálmedencéket is találunk. Szám szerint 10 medence várja a pihenni vágyókat:

2 gyógyvizes termálmedence,

2 gyermekmedence,

1 pancsoló, 1 hullámmedence,

1 csúszdamedence, 1 úszómedence,

1 tanmedence és végül 1 Kneipp ,,taposó” medence.

Fotó: úszómedence Tiszavasváriban /Mihály Gábor/

Ezeken kívül homokos focipálya és röplabda pálya is várja a sportolás szerelmeseit. A gyerekeknek pedig trambulin és gyermek csúszdák állnak rendelkezésre. A nagyobbaknak és felnőtteknek, a 11 méteres magasságból induló anakonda csúszda, valamint az óránként működő hullámmedence, hatalmas hullámjai garantálják az élményekkel teli időtöltést.

Fotó: termálmedence /Mihály Gábor/
Fotó: Kneipp ,,taposó” medence /Mihály Gábor/

A fürdő területén továbbá találunk még több vendéglátóegységet, büfét is, illetve strandfelszereléseket áruló boltokat. Így bármi is marad otthon, könnyedén pótolható!

Fotó: sétány a strandon /Mihály Gábor/

Belépők (2022):
Felnőtt: 3.000 forint
• Diák, nyugdíjas: 2.500 forint
• Gyerek (3-6 éves): 2.200 forint
• Családi (2+1): 7.700 forint
• Családi (2+2):10.000 forint
• Családi (2+3): 12.200 forint
Fotó: étlap a strandfürdőben – 2022 /Mihály Gábor/

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük