Magyarország
Mini Magyarország Makettpark – Kisbér / Magyarország

Mini Magyarország Makettpark – Kisbér / Magyarország

Tudtad, hogy Magyarország legszebb épületeit és várait is megnézheted akár egy helyen is? Bevallom korábban én sem! Az Alföldön lévő Szarvas mellett a dunántúli Kisbéren is található egy Mini Magyarország Makettpark, ahol megtalálható hazánk legimpozánsabb épületeink kicsinyített másai. A Komárom-Esztergom megyében lévő Kisbér azonban nemcsak erről híres, hanem a lótenyésztésről is. Ezért érdemes ellátogatni ide és útba ejteni egy utazás vagy kirándulás során.

Fotó: Mini Magyarország Makettpark /Sajtos Anita/

Kisbért a Dunántúlon Komárom-Esztergom megyében találjuk meg a Bakony és a Vértes hegység között. Az ötezer lelket számláló kisváros a XIX. századtól egészen a II. világháborúig a lótenyésztésről volt híres. Az itteni ménesből származik a messze földön is ismert csodakanca, a Kincsem. Ezenkívül a XX. század egyik legjobb tenyésztésű versenylova is, az Imperiál névre hallgató mén is Kisbérhez köthető. A lótenyésztés fellegváraként emlegetett településen a mai napig számos épület őrzi az emlékét, mint a Batthyány-kastély, a Méneskari kórház, a Királyi lovarda és az úgynevezett Tiszti kaszinó.

Fotó: kisbéri római katolikus templom /Mihály Gábor/

A dunántúli kisvárosban azonban a lovakon kívül is van látnivaló, ezért érdemes ellátogatni ide. A hangulatos kisbéri tó partján található a Mini-Magyarország Makettpark. Ez egy igazán különleges és érdekes hely, ahol hazánk legszebb épületeinek, várainak és kastélyainak kicsinyített mását tekinthetjük meg.

Fotó: az esztergomi Bazilika kicsinyített mása /Mihály Gábor/
Fotó: a debreceni nagytemplom kicsinyített mása /Mihály Gábor/
Fotó: a Hősök tere kicsinyített mása /Mihály Gábor/

Az ide látogatók többek között megtekinthetik a Parlament, a Hősök tere, a kecskeméti Cifra Palota, a jáki templom, a soproni tűztorony, a kisbéri lovarda, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a gödöllői Grassalkovich kastély, a tihanyi apátság, a tatai vár, a váci diadalív, az őrségi Pityerszer, a fertődi kastély, a szegedi dóm, a hortobágyi kilenc lyukú híd, a debreceni nagytemplom, a szegedi zsinagóga, a kőszegi vár, az egri vár, az első balatoni gőzhajó, a hollókői lábasház, a pannonhalmi apátság, az esztergomi bazilika, a sziráki Kastély, a majki apátság és sok más látnivaló kicsinyített mását is.

Fotó: a jáki templom kicsinyített mása /Mihály Gábor/
Fotó: a tihanyi apátság kicsinyített mása /Mihály Gábor/
Fotó: a tatai vár kicsinyített mása /Mihály Gábor/
Fotó: a fertődi kastély kicsinyített mása /Mihály Gábor/

A belépődíj felnőtteknek 500 Ft, míg gyermekeknek és nyugdíjasoknak 300 Ft.

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük