Ausztria
Buchberg hegyi túra 808m, Ausztria(Salzkammergut)

Buchberg hegyi túra 808m, Ausztria(Salzkammergut)

Kevesebb, mint egy óra alatt szeretnél tökéletes kilátást az Atterseere? Itt van a megoldás! Buchberg…  A 808 méter magasan található hegyről belátható az egész tó és csupán 50 perc alatt kényelmesen felsétálhatunk. A Salzkammergut régió legnagyobb tava és a környező hegyek elvarázsolják az embert, főleg ha az egészet felülről nézhetjük meg…

Fotó: Kilátás az Atterseere… /Mihály Gábor/

Szeretünk volna egy igazán szép kilátást látni, viszont nem megerőltető túrával elérni, így jött az ötlet. Menjünk és másszuk meg a Buchberget.

De hol is van ez a Buchberg?

Az Attersee, Ausztria egyik legnagyobb tavaihoz tartozik, közel Salzburg városához található. Budapesttől viszonylag messze, körülbelül 500 kilométerre fedezhetjük fel. Magas hegyek veszik körbe és csodálatos kristálytiszta vize van. Magáról a tóról majd később egy másik blogban olvashattok részletesebben is, úgyhogy maradjunk a Buchbergnél.

Fotó: Attersee /Mihály Gábor/

A tóval azonos nevű település (Attersee am Attersee) mellett találjuk a Buchberg (808m) csúcsát. Ez egy alacsonyabb hegynek számít itt Ausztriában(szinte domb), így könnyebb is a feljutás. A túra viszont annál jobb és akár gyerekeknek és időseknek is ajánlott.

Indulás a hegyre…

Az autónkat közvetlen a tó mellett, a kikötőben raktuk le. Amint megcsodáltuk a tavat, forduljunk meg és láthatjuk is a mai célunkat. Figyeljünk, mert a parkolás fizetős és ne felejtsünk el jegyet venni. (apró legyen nálunk!)

Fotó: Kikötő az Atterseen /Mihály Gábor/

A kikötő után egy darabig még az utcákat szeljük át, míg el nem érjük az erdőt. Itt már elkezd emelkedni az út is, bár csupán 338 méteres emelkedésre kell számítanunk. Az erdőben találunk táblákat is, aminek segítségével megismerhetjük a különböző fafajták, valamint itt már le-le tekinthetünk a tóra is.

Fotó: út a csúcs fele… /Mihály Gábor/

Később még meredekebbé vált az utunk és mindenhol kitüremkedő fagyökerek nehezítették a haladást.

Fotó: fenyő erdő /Mihály Gábor/

Majd 50 perc séta után elérkeztünk az erdei faházhoz  (Jagastüberl) és a kereszthez 780 méter magasra. Ez még nem a csúcs, viszont innen nyílik a legszebb kilátás a tóra az utunk során.

Fotó: Jagastüberl (780m) /Mihály Gábor/
Fotó: kilátás a tóra /Mihály Gábor/

Ha szeretnénk ténylegesen a 808 méteres magasságot elérni, akkor a ház mellett kell folytatni az utat az erdőben. Ám tovább már nem fogunk sok mindent látni és találni sem!

Fotó: pózolás a keresztnél /Mihály Gábor/

Túra adatai:

Kiindulásipont: Attersee kikötő (470m) 
Érkezési pont: Buchberg (808m)                           Szintemelkedés: 338m 
Táv (fel és le): 4,6km
Idő: 2 óra

Fotó: A túra útvonala… /Bergfex Touren/

Videó

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük