Bemutatkozás
Mihály Gábor / Bemutatkozás

Mihály Gábor / Bemutatkozás

Sziasztok! 

Üdvözlök minden kedves olvasómat a blogomon. Mihály Gábor vagyok, világutazó.

Fotó: A reptéren utazás előtt

Budapesten láttam meg a napvilágot, bár ezer szál fűz Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéhez is. Az utazás iránti szerelmem szinte születésem óta velem van és teljes mértékben velem is lesz az életem során. 

A szüleimnek hála, rengeteget voltunk úton már egészen kisbaba korom óta. Egy éves koromtól a születésnapjaimat rendszerint a jugoszláv, majd később az ország megszűnése után a horvát tengerparton ünnepelhettem. A tengerbe, a városokba és az utazásba így nagyon hamar és könnyedén beleszerettem. A nyaralások során pedig mindig rengeteg felejthetetlen élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb. Édesanyám és Édesapám, így megszeretették velem azt, ami később az egész életem legmeghatározóbb dolga lett! Ezt pedig utólag is nagyon köszönöm nekik és sosem fogom elfelejteni azt, hogy nekik köszönhetem a legnagyobb szenvedélyemet, az UTAZÁST!

Fotó: Édesapámmal akkor… és most!

Pár év múlva, körülbelül ötéves koromban a főváros után Magyarország legnyugatibb csücskébe költöztünk el. Bajánsenye egy pici, de nagyon bájos település az Őrség szívében, közel a magyar-szlovén határhoz. 
Ez a kis falu édesapám szülőfaluja, ahonnan ő kezdte el az életét, én pedig itt folytattam tovább gyermekkoromat. Utólag kijelenthetem, hogy élveztem az itt eltöltött húsz évet. A forgalmas és mindig nyüzsgő Budapesttel ellentétben az Őrség vadregényes és dombos vidéke, a friss levegője és az itteni élet nyugodtsága nagyban befolyásolta további életemet. A kisiskolás éveimben ezután hamar jött a térképek iránti szeretet is, valamint elkezdtek érdekelni az országok és városok. Első osztályosként, amint megtanultam olvasni és írni, megismertem a világ összes országának nevét, fővárosát és zászlaját…

Később, felnőtt koromban ugyan nem a földrajzzal kapcsolatos pályát választottam, mégis szerelmemmé vált az utazás, a térképek és minden ami ezekkel együtt jár.

Fotó: Ázsiában a nagy hőségben…

Hamar rájöttem, hogy nem az az ember vagyok, aki csak úgy megül a seggén és szeret egy helybe és egy helyen élni!

Amint tehettem már egyedül is jártam az országokat és utaztam. Először Szlovéniában, majd később Ausztriában vállaltam munkát, közben pedig még gépjárművezetőként is dolgoztam egy keveset.

Fotó: egy újabb utazásra indulva…

Mai napig imádok vezetni, de ez nem olyan élmény volt amit kerestem. Folyamatos határidők, szabályok, célpontok és sok egyedüllét jellemezte, így hát hamar magam mögött is hagytam ezt a kamionos életet!

Jelenleg évek óta már Ausztriában élek és dolgozom, valamint közben megismertem azt a nőt is, aki úgyszintén elvarázsolt engem, mint az utazás. Sőt… még jobban! Bár nyugodtan jelenthettem ki, hogy nem kell választanom a kettő között és Anita, a mennyasszonyom mindenben segítségemre is van nekem ebben. Így már a célunk közös!

Bejárni együtt a világot!

Fotó: A Kanári-szigeteken

Nem titok, de életünk során a lehető legtöbb országba, városba és szigetre szeretnénk eljutni közösen.
Rengeteg tervünk van: különböző expedíciók a kisebbektől a több hónaposig. Utazni autóval, repülővel, hajóval! Bejárni a földrészeket alaposan és részletesen, valamint további rengeteg kaland és világjárás, amiket így előre nem szeretnénk lelőni! Emellett imádunk túrázni és hegyet mászni, amiről úgyszintén olvashattok bejegyzéseimben.
Szóval egy szó, mint száz, ezeknek az utaknak már ti is a részesei lehettek és lesztek is a blogjaimtól elkezdve, a képeimen és videóimon keresztül.

Fotó: előttünk a világ és be is fogjuk járni…

Tartsatok velünk és járjuk be együtt a világot….

Mihály Gábor – Világutazó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük