Ausztria
Wörthersee legszebb látnivalói / Kärnten – Ausztria

Wörthersee legszebb látnivalói / Kärnten – Ausztria

Wörthersee Karintia legnagyobb tava és talán a legszebb is. A zöldeskék színben pompázó alpesi tó, mediterrán hangulatával nemcsak Ausztria, de egész Európa egyik legnépszerűbb tava is. Nyáron népszerű üdülőparadicsom, amit meleg vízének is köszönhet, mivel a 26 fokot is elérheti a víz hőmérséklete a legmelegebb hónapokban.


A Wörthersee az abszolút favorit, ha Karintia tartományról beszélünk, így hát kihagyhatatlan volt számunkra is. Korábban már többször megfordultam itt az alpesi tónál, már egész régen, gyerekként is. Az Ausztria déli részén fekvő tó ugyanis mediterrán hangulatával, már akkor elvarázsolt engem. A kristálytiszta vize és a vidék népszerű látnivalói teszik igazán ellenállhatatlanná az osztrák riviérának is becézet tavat és környékét.


A Wörthersee tehát ideális mindazok számára, akik pihenni szeretnének, de azoknak is, akik a kalandra vagy a kulturális látnivalókra vágynak. Ráadásul az idelátogatók élvezhetik a tó lenyűgöző természeti szépségeit is, így abszolút tökéletes úti cél a nyári vakációra gyermekes családosoknak is.

Wörthersee

  • Elhelyezkedés: Kärnten(Karintia), Ausztria
  • Terület: 19,4 km²
  • Hosszúság: 16,5 km
  • Szélesség: 1,7 km
  • Legnagyobb mélység: 85 méter
  • Tengerszint feletti magasság: 439 méter
  • Települések: Klagenfurt, Velden, Pörtschach, Krumpendorf, Maria Wörth

Wörthersee körüli látnivalók 

Pyramidenkogel kilátótorony

A Wörthersee déli partján lévő 851 méteres hegyen magasodik a száz méter magas impozáns kilátó, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a tóra és az egész környékre. A pazar panoráma mellett egy csúszda is várja a bátor látogatókat, ugyanis a lift és a gyaloglás helyett, akár csúszdán is lecsúszhatunk a toronyból.


Belépő (2024):

Felnőtt jegy: 17,00 €
Fiatal jegy (16-17 éves)/diák jegy: 11,00 €
Gyerek jegy(6-15 éves): 8,00 €
Gyerek jegy(0-5 éves): ingyenes
Családi jegy(2 felnőtt + 1 gyerek(6-15 éves): 37,00 €
Családi jegy(2 felnőtt + 2 gyerek(6-15 éves): 40,00€
Csúszda: 5,00 €
Kombinált jegy: Minimundus + Pyramidenkogel 29,50€ (megtakarítás 7,50€)

Velden am Wörther See

Velden egy kisváros a Wörthersee nyugati felén. A bájos település az elegáns villáival, a híres kaszinójával és pezsgő életével vonzza a látogatókat. Hangulatos varázslatos, érdemes meglátogatni!

Nagyon exkluzív volt itt sétálgatni, amit én egyszerűen csak a ,,Wörthersee Monte Carlo-jának” neveztem el.

Klagenfurt am Wörthersee

Klagenfurt a tó keleti csücskében terül el. Ez Karintia tartomány legnépesebb városa, ahol garantáltan nem fogunk unatkozni. Érdemes megnézni a XVI. századi óvárosát és természetesen a Minimundus-t is, ahol pár óra alatt bejárhatjuk a világ tucatnyi nevezetességét kicsiben. Klagenfurtról bővebben itt olvashattok: Klagenfurt látnivalói

Maria Wörth

Maria Wörth egy festői kis falucska a tó déli partján, amely híres a dombon álló templomáról. Ez egy népszerű esküvői helyszín és látványosság. A Pyramidenkogel kilátóból nem mellesleg gyönyörűen kirajzolódik.

Pörtschach

Pörtschach a Wörthersee északi felén kereshető fel. Híres az elegáns villáiról és a hangulatos tóparti sétányáról. A strandja nagyon népszerű, bár ezt egyáltalán nem csodálom a kristálytiszta zöldes árnyalatú vizét elnézve.

Minimundus

A Minimumdus Klagenfurt és egész Karintia egyik legnépszerűbb látnivalója. Itt minden korosztály élvezni fogja az eltöltött időt, mivel csupán pár óra alatt bejárhatjuk az egész világot. Persze csak idézőjelben, de több mint 160 épületet, és más egyéb világhírű emlékművet, várat, járművet, hidat tekinthetünk meg 1:25 méretarányban.
A parkban 50 országából láthatóak népszerű látnivalók, mint a Taj Mahal, a Kínai Nagyfal, az Eiffel-torony, a Sagrada Família, a Sydney-i operaház, de Magyarországról a Halászbástya és a Mátyás-templom is megtekinthető kicsinyítve.


Belépő (2024):

Felnőtt: 20,00 €
Gyerek (6-15 éves): 10,00 €
Gyerek (0-5 éves): ingyenes

Kombinált jegyek:
Minimundus és Pyramidenkogel
felnőtt jegy – 29,50 €
gyerek jegy – 15,00 €

• Minimundus és Wörthersee hajóút
felnőtt jegy – 29,00 €
gyerek jegy – 15,00 €

• Minimundus, Pyramidenkogel és Wörthersee hajóút
felnőtt jegy – 45,00 €
gyerek jegy – 24,00 €

Szállások a tó partján 

A tó körül temérdek szálláslehetőség van az öt csillagos hotelektől egészen az apartmanokig, illetve a kempingek is megtalálhatóak a Wörthersee minden részén. A legtöbb szálláshely közvetlenül a tóparton található vagy legalábbis annak közelében, így a vendégek élvezhetik a kilátást a meseszép tóra és környékére.

Sportolási lehetőségek és strandok

A Wörthersee ideális hely a sportolásra is, legyen szó  vízi sportról vagy kerékpározásról, illetve túrázásról. Lehetőség van szörfözésre, kajakozásra, evezésre, csónakázásra, de akár vízisíelésre is. A tó körül több jó strandot is találunk, bár a tópart nagyrészt magánterület. Ez jellemző Ausztriában a népszerű tavaknál, hogy sokaknak van privát területük a tó körül, így sajnos kevés lehetőség van a fürdőzésre. Azonban ez nem azt jelenti, hogy nincsenek strandok.

Strandok a Wörtherseen

  • Strandbad Klagenfurt
  • Strandbad Maiernigg
  • Strandbad Reifnitz
  • Strandbad Schiefling
  • Strandbad Velden
  • Promenadenbad Pörtschach
  • Sallacher Strandbad
  • Freibad Prischitz
  • Kropfitschbad in Krumpendorf

• V É G E •

További útleírásokért és utazós képekért, kövess be Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük